X
Fri Fragt på ordrer over 400kr
Gratis ombytning
Gratis afhentning i Blokhus

WE CARE TIL KVINDER

Hos byKalstrup.dk vil vi gerne være med til at passe på miljøet. Det gør vi bl.a. ved at gøre det let for dig at træffe bæredygtige og miljøvenlige valg, når du køber tøj. Heldigvis breder opmærksomheden på bæredygtighed sig også i modeverdenen, og flere og flere brands præsenterer mere miljøvenlige styles og kollektioner. Både online og i vores butikker finder du en lang række muligheder for at shoppe bæredygtige brands, som vi har håndplukket til dig. De er alle kendetegnet ved at fokusere på miljøet, samtidig med at det æstetiske udtryk er smukt og gennemtænkt, og kvaliteten er helt i top. Du finder også flere og flere bæredygtige design og kollektioner fra de øvrige brands her på shoppen.

Shop de bedste bæredygtige tøjmærker hos byKalstrup.dk

Det er ikke kun i supermarkedet, du kan shoppe økologisk – det kan du også hos byKalstrup.dk. Store dele af modebranchen er gået ind i kampen for at producere mere bæredygtigt tøj, og det bakker vi med stolthed op om. Du gør både noget godt for dig selv og kloden ved at shoppe bæredygtige styles til din garderobe.

Hvis du ønsker en garderobe, hvor du ved, at du skåner miljøet mest muligt, kan du shoppe brands som ELSK, Crās Cph og Esmé Studios. Når du køber tøj fra disse brands, er du samtidig med til at støtte danske modebrands, som aktivt arbejder for en mere bæredygtig modeindustri. Et andet dansk modebrand, som også er gået ind i kampen, er Mads Nørgaard. Den danske designer har tilsluttet sig FN's Global Compact med et løfte om at arbejde for blandt andet bæredygtighed.

Sådan genkender du miljøvenligt og bæredygtigt tøj

Er du i tvivl om det, du ønsker at shoppe, er bæredygtigt og miljøvenligt? Så kan du blandt andet se efter GOTS- eller OEKO-TEX-certificeret tøj. Når tøj er GOTS-certificeret, er mindst 95 % af fibrene økologiske, og en række kemikalier, blegemidler og farvestoffer er forbudte at bruge. Desuden er der krav til arbejdsforholdene for dem, der er med til at producere tøjet. OEKO-TEX-certificeringen viser, at der er overholdt strenge krav til, hvor mange kemikalierester der må findes i det færdige tøj.

Hos byKalstrup.dk skriver vi det altid, hvis der er tale om miljøvenligt og bæredygtigt tøj. Vi noterer også, hvilket materiale tøjet er fremstillet af – dette kunne f.eks. være økologisk bomuld. Det gør vi, for at det skal være let for dig at træffe det mest bæredygtige valg.

Stilrent og miljøvenligt tøj fra nordjyske ELSK

ELSK er skabt af et par gedigne Thy-drenge, Lukas Leszczynski og Lars Riis. Skaberne af brandet er ikke bange for at gå mod strømmen og samtidig holde fast i deres vision om et mere miljøvenligt forbrug. I stedet for at fokusere på omsætning eller ry på de sociale medier fokuserer ELSK på naturen. Derfor donerer de til miljøet og bruger eksempelvis genbrugt bomuld i deres tøjproduktion. Et godt eksempel på, at ELSK sætter handling bag ordene, er Black Friday, hvor de tidligere har doneret hele dagens omsætning til miljøorganisationer i stedet for at give forbrugerne rabat.

ELSK ofrer hverken stil eller æstetik for deres vision. Deres look er indbegrebet af enkel, skandinavisk charme med dæmpede farver, flatterende snit og iøjnefaldende prints. Foruden deres genkendelige logo, som du kan finde i flere udgaver, er ELSK inspireret af naturen i Nordjylland. Derfor indgår valmuer, måger og lyng ofte i deres design, og der er også genkendelige navne som Klitmøller og Thisted at finde i forskellige prints. ByKalstrup.dk støtter ELSK og deres mission om en bæredygtig, cirkulær tøjindustri, og derfor kan du shoppe et bredt udvalg af deres sortiment her. Hos os finder du både herretøj og dametøj, T-shirts, skjorter, sweatere, hoodies, kjoler og endda undertøj og accessories.

Økologisk tøj uden kemi fra Esmé Studios

Esmé Studios et brand, som passer perfekt ind hos os – både online og i vores fysiske butik. Esmé Studios arbejder for, at hele beklædnings- og tekstilindustrien skal tage socialt ansvar og gøre deres virksomheder så bæredygtige som muligt. Samtidig skaber de smukke og tidløse kollektioner, som du kan bruge år efter år. Esmé Studios’ styles er fremstillet i økologisk bomuld helt fri for kemi, og hos det århusianske brand vægter man højt, at kunderne ved, hvilket materiale tøjet er fremstillet i, og at det altid produceret så skånsomt som muligt.

Alt tøj fra Esmé Studios bliver fremstillet på certificerede fabrikker, der lever op til høje krav og standarder med hensyn til både socialt ansvar og miljøvenlighed. Det betyder helt konkret, at Esmé Studios’ samarbejdspartnere er både GOTS-, BSCI- og Fair Trade-certificerede.

For at sikre, at der leves op til alle krav, besøger skaberne bag brandet regelmæssigt deres fabrikker. Det betyder, at du kan købe økologisk tøj til kvinder fra Esmé Studios med god samvittighed både over for miljøet og dem, der har været med til at producere tøjet. Samtidig får du nogle smukke tilføjelser til din garderobe, som med deres enkle og feminine snit uden tvivl bliver favoritter, der bliver brugt igen og igen.

Sådan gør du din garderobe mere bæredygtig

Drømmer du om en mere bæredygtig garderobe? Så er der flere ting, du kan gøre. Det handler nemlig ikke kun om at købe tøj fra bæredygtige brands, men i høj grad også om gode vaner og forbrugsmønstre. Følger du nogle enkle tommelfingerregler, er du allerede godt på vej:
  • Tænk på kvaliteten, når du shopper.
  • Køb tøj, du har lyst til at bruge i lang tid.
  • Sørg for, at dit nye tøj passer til det gamle.
  • Giv tøjet videre, når du ikke bruger det mere.

Det første, du kan gøre, er at købe tøj i høj kvalitet. Et stykke tøj i god kvalitet kan bruges flere gange, før det er slidt op, og du behøver ikke at købe nyt så ofte. Det kan derfor godt betale sig at ofre lidt ekstra engang i mellem – dit forbrug vil blive nedsat, og dermed skåner du miljøet. Du vil samtidig føle dig godt tilpas i de lækre materialer og smukke design, som du kan købe, fordi du køber færre, men bedre ting.

Gå efter de tidløse design fra anerkendte brands

En måde at forbruge mere bæredygtigt på er også at tænke mindre i trends og mere i styles, du har lyst til at eje i lang tid. Ved du, at du hurtigt bliver træt af modens skiftende trends, skal du måske investere i nogle smukke, klassiske styles i stedet.

Køber du tøj, som passer til det, du har i forvejen, kan du kombinere det hele på kryds og tværs. På den måde undgår du, at tøjet bare samler støv i skabet, og at du fristes til igen at købe mere. Når vi taler om bæredygtigt tøj, er det mest bæredygtige nemlig det, du allerede ejer.

Når du ikke bruger et bestemt stykke tøj mere, kan du give det videre til nogle, der vil sætte pris på det. Du kan give det til familie og venner, sælge det eller vælge at donere det til genbrug. På den måde forlænger du tøjets liv, selv om du ikke selv har brug for det længere.

Små ændrede vaner kan gøre en stor forskel for miljøet

Med nogle enkle vaneændringer kan du også bruge dit tøj på en mere bæredygtig måde. Vær f.eks. mere skånsom, når du vasker dit tøj – det giver tøjet længere levetid. En måde at vaske mere skånsomt på er ved at sænke temperaturen for både at spare på energien under selve vasken og slide mindre på tøjet. En anden måde er simpelthen at vaske tøjet sjældnere og kun, når det er snavset eller lugter dårligt. Uldtøj bør du vaske så sjældent som muligt – har det fået en grim lugt, kan du hænge det ud i frostvejr eller hænge det op på badeværelset, mens du er i bad, og lade dampen rense fibrene.

Når du handler online, har du også mulighed for at gøre en lille forskel. Er du i tvivl om størrelsen, vil vi anbefale dig at benytte vores søde kundeservice på mail@bykalstrup.dk eller 21 13 60 40. Her vil vi med glæde rådgive dig i, hvilken størrelse du skal vælge, så du undgår at shoppe to størrelser og sende den ene retur igen. Vi kan skåne miljøet ved at spare transporten frem og tilbage. Derudover sender vi også din ordre af sted i poser fremstillet af genbrugsplast.

Få den bedste personlige service online

Du kan altid kontakte os uanset, hvilket spørgsmål du måtte have. Mangler du vejledning eller inspiration til bæredygtigt tøj og vores bæredygtige tøjmærker, kan du altid besøge vores sociale medier. Find os på Facebook og Instagram under @kalstruplivsstilshus, hvor vi deler opslag flere gange dagligt. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Ring til os på 21 13 60 40 eller skriv til mail@bykalstrup.dk.